Cele mai bune metode pentru a trezi copiii dimineața, fără mofturi, fără capricii

Data actualizării: | Data publicării:
Tatiana Syrikova/ Pexels
Tatiana Syrikova/ Pexels

Este întotdeauna o luptă să-ți trezești copilul dimineața pentru a merge la școală? Este prea  lent la micul dejun și nu ascultă?

 



Dacă ai nevoie de foc de tun pentru a-ți scoate copilul din pat dimineața, nu ești singur! 

Iată câteva indicații direct de pe câmpul de luptă.

”Am doi copii și în fiecare dimineață este o luptă. Pentru a ne adapta timpului trebuie să se trezească la șase și jumătate, toți trebuie să mergem devreme la serviciu, acolo e școală.  Nu vor să se ridice, se bat pentru cine trebuie să meargă primul la baie, nu au chef să se spele și să se îmbrace când este timpul să termine micul dejun. Oprirea televizorului și a desenelor animate este din nou un război, nu reușești niciodată să ai o dimineață liniștită. Cum pot face?”, întreabă o mamă.

Dimineața reprezintă începutul zilei și, dacă ne dorim, este posibil să facem acest moment mai armonios.

Pentru a face acest lucru este important să optimizăm timpul și în același timp să o facem într-un mod plăcut, atât pentru noi cât și pentru copiii noștri, respectând și nevoile acestora.

Moduri de a vă trezi copiii dimineața, de a ajunge la școală la timp și de a evita luptele nesfârșite

Trezește-te și încearcă să rămâi calm!

Știu că este greu pentru că minutele tale sunt numărate și nu vrei să te trezești dimineața... Îți pot garanta că calmul este primul lucru fundamental pentru toată lumea.

Pentru că dacă copilul sau copiii tăi te văd liniștit, ei percep că situația este sub control și totul le va fi mult mai ușor.

2. Tatiana Sy... (pexels-andrea-piacquadio-3887644_59336800.jpg)

Foto: Andreea Piacquadio/ Pexels

Pentru a rămâne calm, pe lângă respirația adâncă de câteva ori, poți să te uiți adânc înăuntru pentru adevăratul motiv, ce îți declanșează furia, încearcă să înțelegi ce te deranjează, de ce te deranjează atât de tare faptul că nu te deranjează. doresc să se trezească sau dacă încetează să se pregătească dimineața.

Organizare strictă

Chiar dacă simți deja că te-ai trezit foarte devreme, setează alarma cu zece minute mai devreme și ia-ți acele zece minute doar pentru tine, pentru a sta în pat un timp, astfel încât să poți face lucrurile și mai calm, sau să ai un mic dejun liniștit. Vă pot garanta că acele minute pe care le luați din somn sunt de fapt fundamentale pentru a fi mai senin și mai organizat.

Vor fi minute prețioase pentru a putea face lucrurile cu calmul de care au nevoie și vei avea un beneficiu în timpul zilei, mai degrabă decât un dezavantaj.

Vă vor ajuta să treziți copiii dimineața pentru a merge la școală la timp și a evita crizele.

Dacă este posibil, evitați explicațiile lungi dimineața

Când te duci să-ți trezești copiii și ei evident că nu vor să se trezească și tot vor să doarmă, ceea ce vă sugerez să faceți mai întâi este să evitați explicațiile.

Evitați să explicați și să faceți tirade lungi pentru că ați putea înrăutăți situația iritanți-i din ce în ce mai mult.

Evitați expresii precum:

„Oh, înțeleg, dar trebuie să te ridici!”

„În fiecare dimineață aceeași poveste!”

„Trebuie să mergem la școală, tata trebuie să meargă la muncă, mama trebuie să meargă... și te rog, trebuie să înțelegi!”

3. Tatiana Sy... (pexels-elina-fairytale-6202178_05130600.jpg)

Foto: Alyna Fairytale/ Pexels

Evită toate aceste lucruri mai ales cu copiii mici pentru că sunt asfixiante și copilul tău nu are nevoie de ele pentru că ceea ce are nevoie este să se simtă înțeles pe de o parte și ajutat pe de altă parte acolo unde eșuează, nu are nevoie de morală.

Și nici cu un adolescent nu funcționează, pentru că în momentele de trezire există foarte puțină capacitate de a raționa: deja știu foarte bine singuri că la un moment dat va trebui să se ridice și să fugă.

Poți totuși să încerci să îi abordezi astfel:

„Este timpul să mergem la muncă. Oooh știu că nu ai chef, draga mea. Te înțeleg. Așa că așteaptă, îți mai las cinci minute, apoi îți fac un pic de masaj. O să-ți pregătesc micul dejun frumos aburind, biscuiții tăi preferați, fructele tale preferate, tu stai aici calmă și te trezește... ”

Apoi, după cinci minute, te întorci și îi spui:

"Deci aici suntem! Oooh știu că este foarte greu. Nu-ți face griji, te voi ajuta.Încet, încet... Uite, iată papucii. "

Nu ar fi frumos? Absolut! 

Așa că, dacă vrei să-ți salvezi pielea dimineața, îți sugerez să  încerci tactica de mai sus.

Înainte, amintiți-vă întotdeauna că amenințările și tonurile dure tind să creeze conflicte din ce în ce mai mari și, în general, nu rezolvă situațiile.

Cu un ton moale și blând îți va fi mai ușor să-ți trezești copilul fără a-l enerva și asigurând o bună dimineață liniștită pentru întreaga familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel