Cele mai frecvente situații care încalcă grav drepturile copilului. Cum să le detectați și să le evitați?

Data actualizării: | Data publicării:
Cele mai frecvente 8 situații care care încalcă grav drepturile copilului. Cum să le detectați și să le evitați? / FOTO: freepik.com @onemtask
Cele mai frecvente 8 situații care care încalcă grav drepturile copilului. Cum să le detectați și să le evitați? / FOTO: freepik.com @onemtask

Problemele cu care se confruntă copiii în întreaga lume, precum violența, lipsa de educație, protecție, hrană și sănătate, sunt cu adevărat tulburătoare. Aceste aspecte nu ar trebui să fie o realitate pentru niciun copil. Este cu adevărat tulburător să vedem că, după atât de mulți ani de la Declarația Universală a Drepturilor Copilului, încă ne confruntăm cu o creștere repetitivă a cazurilor care încalcă drepturile copiilor. Lipsa unei legi solide pentru a-i proteja pe cei mici de orice formă de violență reprezintă o problemă majoră.

Cazuri care încalcă drepturile copiilor

Eulalia Tort, purtătorul de cuvânt al Salvați Copiii Spania, a evidențiat câteva situații grave care încalcă drepturile copiilor.

Abuzul și pedeapsa fizică: Este important să existe legi care să protejeze copiii de violență și abuz, atât acasă, cât și la școală. Pedeapsa fizică nu contribuie la educarea lor.

Violența domestică: Copiii care sunt expuși la violența domestică suferă consecințe emoționale și comportamentale grave. Este important să îi considerăm și pe acești copii victime ale situațiilor violente.

Bullying: Copiii care sunt victime ale bullyingului trebuie să primească sprijin, nu să fie reprimați. Violența școlară nu ar trebui tolerată, iar copiii ar trebui învățați mecanisme de apărare și raportare.

Familii de refugiați: Copiii refugiați se confruntă cu lipsuri majore în ceea ce privește protecția, sănătatea și hrana. Este inacceptabil să avem copii care fug de război și care sunt lăsați fără sprijin adecvat.

Căsătoria copiilor: Această practică reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului, cu consecințe de lungă durată asupra fetelor, incluzând abuz sexual, exploatare și reducerea oportunităților educaționale.

Sarcina precoce: Riscurile asociate sarcinilor la vârste fragede sunt extrem de periculoase, afectând atât mamele tinere, cât și viitorul copiilor.

Inegalitatea de gen: Inegalitatea de gen afectează mai ales fetele, complicându-le perspectivele de viitor.

Munca copiilor: Inegalitatea în sistemul educațional și necesitatea muncii la o vârstă fragedă sunt probleme ce trebuie abordate pentru a asigura accesul la educație pentru toți copiii.Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Bullying

DC Media Group Audience