Cireșe pentru copii: Multe beneficii, dar ține cont de aceste sfaturi

Data publicării:
Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Cine dintre noi nu așteaptăvara pentru a se bucura de cireșe gustoase? Sezonalitatea legumelor și fructelor se poate modifica în funcție de diferitele soiuri și condiții climatice ale regiunilor, dar, în general, putem consuma cireșe de sezon excelente de la jumătatea lunii mai până la sfârșitul lunii iunie.



Când să dați cireșe copiilor și în ce cantități

De fiecare dată când mâncăm ceva, însă, este întotdeauna bine să avem cantitatea potrivită în farfurie. O porție zilnică poate fi reprezentată de aproximativ 200 de grame de cireșe, care furnizează puțin sub 100 de calorii, aproximativ 2 grame de proteine, 25 g de zaharuri și 3 grame de fibre.

- o gustare sau gustare la mijlocul dimineții și/sau la mijlocul după-amiezii;

- o gustare de savurat ocazional, îmbogățită cu o lingură de înghețată (mai bine dacă este artizanală și cu puțin zahăr);

- un mic dejun bun, combinând cireșe cu iaurt și aproximativ 30-35 g de nuci (nuci, migdale, alune...).

Atenție totuși: forma sferică atât a fructului, cât și a sâmburului, dimensiunea mică și consistența alunecoasă a fructului reprezintă o cauză potențială a obstrucției căilor respiratorii pentru copiii mai mici. Acest lucru poate fi remediat cu ușurință prin îndepărtarea sâmburului și tăierea fructelor în felii, sau sferturi, până când copilul își dezvoltă abilitățile de a manipula întregul fruct în siguranță.

Cireșele sunt, de asemenea, potențial alergen. Prin urmare, înainte de a-l include în alimentația celor mici, cel mai bine este să consultați medicul pediatru. Unii autori recomandă să așteptați până la 11-12 luni, alții până la vârsta de doi ani.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-162689_58024900.jpg)

Foto: Pixabay/ Pexels

Proprietățile cireșelor

Punctual, în fiecare primăvară, cireșele ne oferă apă, fibre, multe vitamine (în special vitaminele C, K și grupa B) și săruri minerale precum potasiu, cupru și mangan.

Din acest motiv, sunt considerați aliați prețioși în hidratarea corpului (o proprietate foarte importantă pentru copii, având în vedere apariția primei vremi calde), și în menținerea sistemului imunitar eficient, a pielii sănătoase, a contracției musculare eficace și a reglării activității intestinale.

Consumul de cireșe te poate ajuta, de asemenea, să dormi mai bine și mai mult: s-a demonstrat, de fapt, că un consumul continuu de cireșe timp de 7-10 zile este capabil să crească nivelul de melatonină.

Curiozitate

În fine, pentru cei pasionați în mod deosebit de cireșe, poate fi interesant să le păstrați uscate sau congelate, astfel încât să poată fi folosite ca ingredient în smoothie-uri, deserturi de casă sau multe alte rețete delicioase... chiar și departe de primăvară!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Alimentatie si nutritie





DC Media Group Audience
pixel