Dragoș Pătraru: „Eu am uneori senzația că părinții lucrează împotriva propriilor copii”. Avertisment dur despre riscurile la care sunt expuși cei mici

Data publicării:
Dragoș Pătraru: „Eu am uneori senzația că părinții lucrează împotriva propriilor copii”. Avertisment dur despre riscurile la care sunt expuși cei mici / FOTO: freepik.com @EyeEm
Dragoș Pătraru: „Eu am uneori senzația că părinții lucrează împotriva propriilor copii”. Avertisment dur despre riscurile la care sunt expuși cei mici / FOTO: freepik.com @EyeEm

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației, a lansat un semnal de alarmă privind obiceiurile alimentare nocive ale copiilor din ziua de azi. 



Potrivit lui Dragoș Pătraru, părinții „lucrează” în îmbolnăvirea propriilor copii, hrănindu-i cu alimente bogate în zahăr, chimicale și grăsimi saturate. Cu o franchețe caracteristică, Dragoș Pătraru a arătat că aceste obiceiuri alimentare dăunătoare pot duce la probleme de sănătate grave într-un timp foarte scurt, avertizând că „problemele mari de sănătate ale copilului tău nu sunt o chestiune de 'dacă', ci doar una de 'când'”.

Eu am uneori senzația că părinții lucrează împotriva propriilor copii, să-i îmbolnăvească. N-ai cum să-i dai unui copil dimineața cereale cu lapte, cereale din comerț cu 35 grame de zahăr la 100, apoi o gustare dulce, plină de zahăr, apoi un prânz de la fast-food cu toate ingredientele pline de chimicale și de zahăr și de sare și de grăsimi saturate și toate nenorocirile, mai scapă și o cola, că na, e copil, un energizant. Apoi, un pachet de biscuiți, iar seara din nou ceva prăjit, frumos și un dulce din magazin plin de zahăr și grăsimi. 

Când faci asta zi de zi, problemele mari de sănătate ale copilului tău nu sunt o chestiune de `dacă`, ci doar una de `când?` În general, nu durează foarte mult. După 5 ani, cu o astfel de dietă, copiii sunt în mare pericol”, a spus Dragoș Pătraru la „Starea Sănătății”

Dragoș Pătraru: „Copiii se îmbolnăvesc până la urmă”

Realizatorul emisiunii „Starea Sănătății” a adus în discuție problema gravă a produselor „pline de otravă” la care copiii sunt expuși zilnic, sub influența „agresivă” a marketingului corporațiilor indiferente față de sănătatea tinerilor consumatori. Cu o sinceritate crâncenă, Pătraru avertizează asupra consecințelor grave ale consumului excesiv al acestor „otrăvuri”, subliniind că această practică îi poate îmbolnăvi pe copii în cele din urmă.

„Nutriția e foarte importantă, dar mai ales în cazul copiilor care sunt expuși zilnic la produse pline de otravă și la marketingul agresiv al corporațiilor care nu dau doi bani pe faptul că ascultând și urmând sfaturile din reclame, să consume zilnic cantități enorme din aceste otrăvuri, copiii se îmbolnăvesc până la urmă”, a mai precizat Dragoș Pătraru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Alimentatie si nutritie





DC Media Group Audience
pixel