Iaurt în timpul înțărcării: Care poate fi oferit și care sunt avantajele?

Data publicării:
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Iaurt și înțărcare: ce iaurt să alegi și în ce cantitate să-l oferi copiilor la 5, 6 și 7 luni. Beneficiile nutriționale ale iaurtului grecesc și din fructe.



Chiar dacă în zilele noastre înțărcarea nu trebuie neapărat pusă la punct după scheme sau tabele rigide, rămâne faptul că mamele își pun adesea întrebări, mai ales legate de ce tip de alimente pot oferi copiilor și la ce vârstă. Astăzi vorbim despre iaurt: îl putem introduce în înțărcare de la început? Și care sunt beneficiile nutriționale?

Iaurt pentru nou-născuți: pe care să-l alegi?

Profilul nutrițional al iaurtului îl face un aliment valoros pentru copii: conține nutrienți importanți, precum calciu, fosfor și riboflavina, precum și proteine ​​și grăsimi. 

În plus, fermentii lactici activi din iaurt fac lactoza și proteinele din lapte mai digerabile. În cele din urmă, iaurtul este produs prin fermentație, astfel încât proteinele sale pot fi ușor digerate.

Putem alege:

- iaurt simplu, care nu conține zaharuri adaugate, la care putem adăuga și noi bucăți de fructe sau biscuiți;

- iaurt pentru copii, care sunt formulate special pentru înțărcare și sunt adesea oferite împreună cu biscuitul.

Ce marcă pentru înțărcare iaurt?

În supermarketuri sau magazine specializate găsim diverse mărci de alimente pentru bebeluși care oferă și iaurt potrivit pentru înțărcare. Atenție, totuși: să citim cu atenție eticheta produsului pentru a verifica dacă există sau nu zahăr și în ce cantitate.

Amintiți-vă că conform Organizației Mondiale a Sănătății, copiii de până la 2 ani nu ar trebui să mănânce zahăr adăugat în mâncăruri, motiv pentru care este important să se limiteze și consumul de zahăr ascuns.

Iaurtul grecesc face furori în ultima vreme și găsește mult spațiu pe rafturile supermarketurilor, dar este o idee bună pentru nou-născuți?

Este un produs bogat în proteine ​​și cu un conținut scăzut de zahăr. Dar de ce se crede că iaurtul grecesc este alegerea mai bună pentru copii decât iaurtul tradițional?

Iaurtul grecesc este filtrat printr-un proces care îl face mai digerabil decât laptele integral, ceea ce nu este recomandat copiilor sub 1 an.

Prin urmare, poate fi o opțiune bună dacă doriți să introduceți un produs pe bază de lapte care, totuși, nu riscă să încurajeze apariția intoleranței la lactoză.

În același timp însă, deoarece iaurtul grecesc nu este produs special pentru copii și pentru înțărcare, unii pediatri nu îl recomandă, așa că este întotdeauna important să întrebați medicul pediatru înainte de a-l oferi copilului dumneavoastră.

Cantitatea de iaurt la înțărcare

Este indicat să mergeți pas cu pas și să oferiți cantități mici de iaurt la început pentru a oferi copilului timp să metabolizeze noua aromă.

La 5 luni: conform indicațiilor Organizației Mondiale a Sănătății, bebelușul trebuie hrănit exclusiv cu lapte matern până la 6 luni de viață.

La 6 luni: odată ce a fost atins această etapă, puteți începe să introduceți prima hrană pentru copii, lăsând încă 3 mese pe bază de lapte.

La 7 luni: începe înțărcarea, se introduce și a doua hrană pentru bebeluși și iaurtul poate fi oferit ca gustare.

Alegem un borcan de iaurt simplu fară zahăr adaugat în care putem amesteca câteva bucățele de banană, măr sau pară sau o lingură de smoothie de fructe.

Alternativ putem opta și pentru un iaurt pentru copii, care conține și bucăți de biscuiți sau fructe.

În orice caz, amintiți-vă că nu există o singură metodă de înțărcare a copiilor, ci există mai multe. Discutați cu medicul pediatru și decideți ce metodă doriți să urmați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Alimentatie si nutritie
Tagurile articolului: alimentatie bebelusi iaurt intarcare





DC Media Group Audience
pixel