Regula de aur în momentul în care îi dai un telefon unui copil. Psihoterapeut Todeancă: „Până la adolescență, părinții trebuie să-l învețe pe copil asta!” / VIDEO

Data publicării:
Regula de aur în momentul în care îi dai un telefon unui copil. Psihoterapeut Todeancă: „Până la adolescență, părinții trebuie să-l învețe pe copil asta!” / FOTO: freepik.com @mrzivica
EXCLUSIV
Regula de aur în momentul în care îi dai un telefon unui copil. Psihoterapeut Todeancă: „Până la adolescență, părinții trebuie să-l învețe pe copil asta!” / FOTO: freepik.com @mrzivica

În era digitală, unde tehnologia și internetul sunt omniprezente în viața noastră, fenomenul cyberbullying devine o problemă tot mai presantă. În umbra ecranelor, în lumea virtuală, se desfășoară un război tăcut și adesea necruțător, cu ținte care sunt deseori copii și adolescenți. 



Cyberbullyingul sau hărțuirea online reprezintă o amenințare ascunsă care afectează milioane de tineri din întreaga lume. Psihoterapeutul Diana Todeancă a vorbit în cadrul emisiunii Părinți Prezenți, marca PărințisiPitici.ro, despre acest fenomen și despre regulile-cheie atunci când vine vorba de a oferi un telefon unui copil.

„E un pic mai ușor de monitorizat și pentru părinți și un pic mai ușor de oprit fenomenul, pentru că există block. Cred că e una dintre regulile cele mai importante în momentul în care ai încredere să-i dai un device unui copil și el să aibă acces la Instagram, Whatsapp și alte canale de comunicare. Până la adolescență, părinții trebuie să-l învețe pe copil cum să se comporte pe acele rețele. `Uite, pot să fie oameni care o să-ți trimită chestii pe care nu vrei să le vezi. O să fie oameni care o să intre în vorbă cu tine fără ca să-i cunoști. Trebuie să știi ce să faci, să oprești de la început aceste acțiuni nedorite`”, a precizat Diana Todeancă.

Citește și „Este bullyingul o invenție modernă? Se exagerează?” Psihoterapeutul Diana Todeancă lămurește părinții: „E important să ne uităm asupra contextului”

Psihoterapeut Diana Todeancă: „Putem ajungem în situații mai complexe de atât”

Psihoterapeutul Diana Todeancă a atras atenția că situațiile de cyberbullying pot deveni complexe, însă copilul poate să iasă din acestea și să nu devină victimă dacă părinții îl ajută să crească echilibrat.

„Sigur, putem ajungem în situații mai complexe de atât. Da, ok, pot să șterg, pot să blochez, pot să raportez un anumit tip de comportament. Doar că asta-i complex, pentru că asta se întâmplă și pe grupuri, și în clasă, și la ieșirile cu prietenii. Și atunci revenim la părinți și la modul în care noi îi ajutăm pe copii să crească echilibrați. Să fie suficient de echilibrați, astfel încât să poată să iasă din situațiile astea, să nu ajungă victime. E mult de muncă, da, mult de muncă”, a mai adăugat psihoterapeutul.

Vezi și Reacția corectă a copilului în fața bullyingului. Psihoterapeut Diana Todeancă: „Fenomenul se diminuează și chiar se oprește dacă face asta” / VIDEO

Urmăriți emisiunea integrală: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Bullying





DC Media Group Audience
pixel