Sondaj: Aceasta este cea mai bună dietă pe care au ținut-o românii? Dr. Dana Miricioiu: „Oamenii își doresc să aibă grija de sănătatea lor!” / FOTO

Data publicării:
Sondaj: Aceasta este cea mai bună dietă pe care au ținut-o românii? Dr. Dana Miricioiu: „Oamenii își doresc să aibă grija de sănătatea lor!” / FOTO: freepik.com @Ivanko80
Sondaj: Aceasta este cea mai bună dietă pe care au ținut-o românii? Dr. Dana Miricioiu: „Oamenii își doresc să aibă grija de sănătatea lor!” / FOTO: freepik.com @Ivanko80

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de piață intitulat „Dieta anului 2023”.



Se pare că românii sunt tot mai interesați de adoptarea unor regimuri alimentare echilibrate din punct de vedere nutrițional. Conform rezultatelor prezentate de sondaj, 17% dintre respondenți au declarat că au ținut o dietă în 2023.

În ceea ce privește opțiunile lor, postul intermitent sau religios și dieta Nupo s-au dovedit a fi cele mai populare. Alte regimuri alimentare menționate includ regimul echilibrat (10%), eliminarea sării și a grăsimilor (8%), dieta Dukan (6%), dieta vegetariană sau cu multe legume (4%), dieta Rina (4%), dieta ketogenică (4%), dieta personalizată sau recomandată de un nutriționist (4%) și dieta daneză (2%).

Nu toți participanții la sondaj au optat pentru un regim alimentar structurat. Românii chestionați au menționat că au ales să evite consumul de zahăr, pâine și carbohidrați.

Dr. Dana Miricioiu: „Pierderea în greutate poate avea un impact major asupra sănătății generale”

Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician și Ambasador Nupo România, a subliniat că, potrivit rezultatelor sondajului, românii își doresc să aibă grijă de sănătatea lor și să adopte obiceiuri alimentare mai sănătoase. Ea a evidențiat faptul că dieta Nupo vine în întâmpinarea acestor aspirații, oferind o soluție echilibrată și sustenabilă, care a fost demonstrată clinic.

„Pierderea în greutate poate avea un impact major asupra sănătății generale și poate contribui în mare măsură la reducerea riscului de complicații grave. Dieta Nupo, originară din Danemarca, oferă produse celor care doresc să urmeze o dietă de slăbit, dar și să își mențină greutatea sau să prevină obezitatea.

Toate produsele Nupo conțin cantitatea corectă și completă de nutrienți (proteine, vitamine și minerale, fibre) esențiali organismului și sunt certificate de către Agenția Europeană pentru Siguranță Alimentelor (EFSA), înregistrate la Ministerul Sănătății, conțin ingrediente aprobate de OMS și sunt produse în UE.

Dieta Nupo se supune Legislației Europene și Naționale: EU2017/1798 completare la EU 609/2013 privind dietele înlocuitoare complete de mese, foarte scăzute în calorii”, a precizat dr. Dana Miricioiu. 

Dieta tot mai populară în rândul românilor

Dr. Miricioiu a subliniat că dieta Nupo a cunoscut o creștere rapidă pe piața din România și a evidențiat mândria lor în privința faptului că, în doar doi ani de la lansarea pe piață, aceasta se află în topul preferințelor celor care își doresc o schimbare în bine. Ea a subliniat că formula echilibrată a dietei Nupo permite un control riguros al aportului caloric și al conținutului de zahăr, facilitând procesul de slăbire fără a compromite necesitățile nutriționale esențiale.

„Deși este o dietă săracă în calorii, Nupo conține cantitatea corectă și completă a peste 34 de nutrienți esențiali organismului, care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire. Produsele Nupo nu doar îndeplinesc cerințele nutriționale, ci și satisfac gusturile variate, asigurând o experiență plăcută în cadrul dietei. În ultimii doi ani am observat o schimbare semnificativă în mentalitatea românilor, care își doresc nu doar să slăbească, ci și să adopte un stil de viață sănătos pe termen lung.

Românii apreciază ușurință și versatilitatea oferită de dieta Nupo, care presupune prepararea rapidă a meselor. Dovadă, stau numeroasele povești de succes ale celor care au urmat dieta Nupo, printre care zeci de persoane publice din România și peste câteva zeci de mii de clienți fericiți, atestă eficientă acesteia în obținerea și menținerea rezultatelor vizibile în pierderea în greutate.

Ne bucurăm că dieta Nupo devine o alegere tot mai populară în rândul românilor, fiind percepută nu doar că o soluție pentru slăbit, ci și că un mod de viață sănătos, adaptabil nevoilor actuale. Cu o istorie de peste 42 de ani, susținută de peste 39 de studii clinice independente și un număr semnificativ de susținători, dieta Nupo continuă să câștige încrederea celor care își doresc rezultate durabile într-un mod sigur și eficient”, a mai precizat dr. Dana Miricioiu.

Dieta Nupo înlocuiește complet toate mesele zilnice și include 6 mese pe zi (6 plicuri de hrană gata pentru preparat într-un minut).

39% dintre români își doresc să slăbească

Romanii și-au exprimat dorința de a-și transforma stilul de viață prin obținerea unei greutăți sănătoase și menținerea unui echilibru nutrițional adecvat.

Potrivit rezultatelor sondajului desfășurat în perioada 3-14 februarie, un procent de 39% dintre români își doresc să slăbească, dar, în mod sigur, folosind o dietă care să fie atestată medical și să fie echilibrată din punct de vedere nutrițional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Alimentatie si nutritie





DC Media Group Audience
pixel