3 comportamente ale bunicilor care îi exasperează pe părinți: „Pot slăbi relația dintre ei!”

Data publicării:
3 comportamente ale bunicilor care îi exasperează pe părinți: „Pot slăbi relația dintre ei!” / FOTO: freepik.com @alexgrash
3 comportamente ale bunicilor care îi exasperează pe părinți: „Pot slăbi relația dintre ei!” / FOTO: freepik.com @alexgrash

Relațiile dintre bunici și părinți pot fi uneori tensionate. Iată trei comportamente care pun în pericol stabilitatea relațiilor din cadrul familiei.



Relațiile dintre bunici și părinți nu sunt întotdeauna ușoare. Părinții își amintesc de propria copilărie și de ceea ce nu vor să aplice din educația lor cu proprii copii, ceea ce poate crea deja tensiuni cu bunicii atunci când aceștia au grijă de nepoți.

În plus, bunicii își asumă uneori riscul de a face câteva remarci despre educația copiilor mici, ceea ce poate aprinde și mai mult situația.

Iată trei subiecte de conversație între bunici și părinți care pot slăbi în mod deosebit relația dintre aceștia, potrivit parents.fr.

Citește și Părinții, despre cele mai deranjante 3 lucruri pe care le fac bunicii: „Întreaga judecată este oribilă!”

Comentează felul în care mama a născut

Chiar dacă o viitoare mamă poate face alegeri pentru nașterea ei, lucrurile nu decurg întotdeauna conform planului.

Uneori, travaliul durează mai mult decât se aștepta. Alteori, părinții trebuie să își schimbe strategia, în consultare cu personalul medical, pentru a asigura sănătatea mamei și a bebelușului.

Bunicii pot face comentarii despre alegerile părinților, fie înainte, fie după naștere, ceea ce poate fi deranjant.

Comentarii negative despre aspectul copilului sau al unui părinte

Unii bunici nu își dau seama că observațiile despre aspectul nepoților sau al părinților pot fi extrem de dureroase.

Pentru a evita conflictele, este mai bine să se abțină de la comentarii legate de aspect.

Exprimă dezamăgirea față de sexul bebelușului

Unii bunici își imaginează nepoții într-un anumit fel, iar când realitatea nu se potrivește așteptărilor lor, își exprimă dezamăgirea.

Acest sentiment poate crea tensiuni între bunici și părinți.

O tânără mamă povestește pentru Huffpost: „Fosta mea soacră a venit în camera mea de spital la mai puțin de 30 de minute după ce am născut a cincea fiică și mi-a spus: 'Păcat că e o fată'”.

O altă mamă își amintește o experiență similară: „Când s-a născut al doilea fiu al meu, primul lucru pe care mi l-a spus soacra mea a fost: 'Ce păcat că nu e fată'.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel