Știri de interes
EXCLUSIV
Ambasadorul României la Vatican, George Bologan, a atras atenția asupra riscului ca resursa intelectuală a diasporei românești să fie ignorată, deși ar putea juca un rol esențial în dezvoltarea țării. Acesta a propus măsuri concrete, precum crearea unor baze de date și laboratoare virtuale, dar...
Sindicatele din Educație pregătesc un nou marș spre Cotroceni, exact ca în 2023.
Pe 5 iulie, Angélique și Romuald, un cuplu din Franța, erau gata pentru unul dintre cele mai importante momente din viața lor: căsătoria civilă. 
Când vine vorba de vacanță, mulți părinți se întreabă dacă pot lăsa copilul să se răsfețe cu o înghețată în fiecare zi.
Un eveniment cu suflet mare pentru cei mai vulnerabili dintre noi. Sub deviza „Preia inițiativa, salvează o viață”, mai multe grădinițe private din București, coordonate de Karin’s Kids Academy, s-au reunit pentru a susține modernizarea secției de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie.
Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean din Timișoara, atrage atenția asupra unui aspect ignorat adesea în discuțiile despre reforma educației: lipsa spațiilor adecvate în școli pentru ca profesorii să poată rămâne opt ore pe zi la locul de muncă.
EXCLUSIV
Într-un context educațional tot mai tensionat, marcat de violență, bullying și riscuri legate de consumul de substanțe, Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunță măsuri concrete pentru a crește gradul de siguranță în unitățile de învățământ.
Jocurile de învățare în interior pot fi o metodă distractivă și eficientă de a îmbogăți vocabularul unui copil. 
În urma creșterii normei didactice cu două ore pe săptămână, ministrul Educației, Daniel David, a asigurat că profesorii titulari care nu vor avea suficiente ore într-o singură școală vor beneficia de sprijin din partea inspectoratelor școlare.
Caz șocant în SUA!
Adopția este o decizie profund personală și adesea emoționantă. Uneori, bine intenționate, unele remarci pot răni sau minimaliza experiența părinților adoptivi.
Nu e nevoie de cursuri scumpe sau jucării sofisticate, anumite obiceiuri casnice, aparent banale, au un impact semnificativ asupra dezvoltării creierului copilului. 
Invitat recent la Digi24, ministrul Educației, Daniel David, a vorbit despre tema limitelor de elevi per clasă. 
EXCLUSIV
În emisiunea Părinți Prezenți, psihologul și psihoterapeutul Ana-Maria Zamfir a analizat fenomenul „Italian Brainrot” și ce se întâmplă cu copiii care trăiesc doar în lumea videoclipurilor haotice și scurte. Mai pot urmări o poveste? Mai pot gândi în fraze complete? 
EXCLUSIV
Ambasadorul României la Vatican și Flaviu George Predescu dialoghează, în cadrul emisiunii Născuți în diaspora, despre viitorul noilor generații de români de peste hotare și valorificarea resursei intelectuale românești de dincolo de granițele teritoriale ale României.
De la parentingul blând dus la extrem până la suprasolicitarea copiilor cu activități extrașcolare, tot mai multe stiluri moderne de creștere a copiilor sunt criticate de psihologi. 
Marea Britanie rămâne una dintre cele mai căutate destinații pentru studii universitare, fiind gazda unor instituții de învățământ de renume mondial.
Un studiu internațional, realizat conform ghidurilor OMS și publicat în Acta Paediatrica, evidențiază faptul că contactul piele cu piele imediat și neîntrerupt în primul minut, și continuu pe parcursul primei ore după naștere, are beneficii imense pentru bebeluș și mamă.
Absolvenții de gimnaziu care împlinesc 18 ani până la începerea anului școlar 2025-2026 se pot înscrie în clasa a IX-a la învățământul seral sau cu frecvență redusă în perioada 24–29 iulie, conform calendarului oficial de admitere.
Din anul școlar viitor, liceenii din clasa a XI-a vor studia Educația Teatrală, indiferent de profil. Noua disciplină este parte a unui demers amplu de valorizare a artelor în școală și deschide noi perspective pentru absolvenții facultăților de profil.
Sindromul Tourette este o tulburare neurologică mai frecventă decât se crede, dar adesea rămâne nediagnosticată sau este confundată cu alte afecțiuni. Cum recunoaștem semnele? Ce opțiuni de tratament există și cum evoluează în timp?
Într-un mesaj video transmis live pe Facebook, ministrul Educației, Daniel David, a transmis un apel deschis către elevi, studenți, profesori și sindicate să se implice în reforma sistemului educațional. Ministrul subliniază că schimbările nu vizează distrugerea educației, ci însănătoșirea unor...
Prezenţa la proba scrisă a examenului de Definitivat, care a avut loc marţi, a fost de 93,2%, a informat Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Rafa Guerrero, psihoterapeut și specialist recunoscut în psihologia copilului, atrage atenția că egoismul la copiii mici nu e un defect de comportament, ci o consecință a imaturității cerebrale.
EXCLUSIV
Un copil de un an a ajuns în stare gravă la spital, marți la prânz, după ce a suferit arsuri severe cauzate de apă fierbinte. 

pixel