Mama și copilul: 5 moduri de a înțelege dacă copilul are o legătură puternică cu mama

Data publicării:
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

A deveni părinți implică o schimbare în managementul și organizarea vieții cuiva. A ști să te potrivești perfect angajamentelor tale cu nevoile copilului tău este o calitate pe care o înveți în timp. La început totul pare dificil și mama se întreabă adesea dacă munca pe care o face este corectă sau nu.



Când devii părinte, experimentezi noi emoții contrastante. Trecem de la cea mai extremă bucurie la frica de a face față schimbărilor și noilor responsabilități care apar inevitabil. În momentul în care se naște un copil, cu el se naște și o mamă. Împreună veți avea primele experiențe și veți găsi un nou echilibru în familie.

Vor fi zile în care totul pare să fie perfect și incredibil de ușor de gestionat și zile în care lumea este pe cale să se prăbușească asupra ta. Copiii mici sunt obositori și pretențioși din punct de vedere fizic și, uneori, îți vei dori ca ei să crească cât mai curând posibil. Dar nu te grăbi: vei fi mama lor pentru totdeauna, dar ei nu se vor mai întoarce niciodată la mici.

Citește și: Șapte comportamente care pot slăbi relația dintre părinți și copii: Experți în parenting: „Evitați-le, au un impact negativ!”

Mai presus de toate, primele luni de viață ale copilului sunt o descoperire continuă. Când copilul este încă nou-născut, nu este ușor să înțelegeți imediat ce are nevoie. În acest articol vă dezvăluim cum să recunoaștem dacă copilul dezvoltă o relație pașnică cu figura maternă.

Acestea sunt 5 semne că legătura dintre mamă și nou-născut se dezvoltă armonios:

1. Copilul recunoaște mama

Instinctul nou-născutului duce imediat la înțelegerea cine este figura maternă care are grijă de el. La început dezvoltă acest atașament datorită mirosului. De fapt, fiind deseori în brațele mamei sale, mirosul pe care îl degajă este perfect limpede și o poate recunoaște printre mulți oameni.

2. Nu-și poate lua ochii de la mama lui

Există o etapă specială în viața copiilor în care aceștia sunt total îndrăgostiți de mama lor. Se uită la ea de parcă ar fi singura persoană importantă din viața lor. Și pe de altă parte este pentru ei. Nu există nimeni în afară de ea. Și o demonstrează uitându-se intens în ochii ei.

3. Copilul îi zâmbește mamei

Când vine acel moment când nou-născutul începe să-și exprime sentimentele cu expresii faciale totul devine magic. Și poți percepe clar acest lucru atunci când începe să zâmbească mamei sale.

4.  Se va îndepărta de mama lui dar se va întoarce mereu să o caute

Imediat ce bebelușul începe să facă primele mișcări de târât, începe pentru el o nouă fază de descoperiri. Și acum se va aventura singur să descopere noi realități. Chiar dacă se distanțează fizic de mama sa, se va întoarce mereu la ea, refugiul lui sigur.

5. Se bucură când își vede mama revenind

Să-ți vezi copilul sărind de bucurie când mama se întoarce acasă indică faptul că copilul a creat o legătură puternică. I-a fost dor de mama lui și din momentul în care o va vedea din nou nu o va mai lăsa ușor să plece.

Vezi și: Câteva greșeli comune pe care chiar și cei mai buni părinți le fac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: atasament matern copil emotii mama





DC Media Group Audience
pixel