Știri de interes
Prin publicarea Ordinului nr. 4.498/2025 în Monitorul Oficial, Ministerul Educației și Cercetării a aprobat modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP), permițând tuturor școlilor să adopte un catalog electronic începând cu anul...
Vara poate fi una dintre cele mai solicitante perioade pentru părinți, mai ales când „programul cu normă întreagă” al copiilor devine responsabilitatea noastră.
EXCLUSIV
De ce ajung unii părinți să devină autoritari? Psihologul și profesorul universitar Daniela Gavankar explică, în cadrul emisiunii Părinți Prezenți, cum frica și educația primită în copilărie perpetuează un stil de parenting rigid și rece, care afectează dezvoltarea copilului.
EXCLUSIV
Joi, 17 iulie 2025, începând cu ora 11:00 Violeta Popescu, fondatoarea Centrului Cultural Italo-Român din Milano și Flaviu George Predescu, vor dialoga în cadrul emisiunii Născuți în diaspora, despre nevoile copiilor români născuți în Italia și felul în care evoluează noile generații de români...
Învățarea înotului este foarte importantă pentru siguranța copiilor și este recomandată de majoritatea specialiștilor.
Ministerul Educației Daniel David reacționează la situația apărută în mai multe localități din țară, în care primarii au refuzat decontarea navetei cadrelor didactice, generând nemulțumiri și riscul plecării acestora din sistem.
Marie, o învățătoare tânără și dedicată, își amintește cu amărăciune cea mai dificilă zi din întreaga sa carieră. 
Profesoara pentru învățământul primar Claudia Chiru atrage atenția asupra diferențelor dintre generații, festivaluri și libertate. Adolescenții de azi nu s-au schimbat atât de mult. Dar cine mai ghidează acum explorarea lor? Unde e filtrul sănătos al societății? Ce responsabilitate mai au...
Dacă micuțul tău își exprimă sentimentele în oricare dintre aceste moduri, înseamnă că se simte în siguranță și iubit alături de tine.
Ministerul Educației a făcut publice marți rezultatele la examenul de Definitivat, susținut pe 8 iulie, iar 65,36% dintre candidați au reușit să promoveze.
A deveni mamă este una dintre cele mai mari transformări din viața unei femei.
Minciuna copiilor provoacă adesea reacții impulsive din partea părinților, care aleg să pedepsească.
Un studiu recent publicat în eBioMedicine arată că modul nașterii, și nu doar alăptarea, joacă un rol esențial în ceea ce privește rezistenței la antibiotice a microbiotei intestinale a nou‑născuților.
Profesoara Alina Dobrin lansează un avertisment: „Educația nu e doar treaba școlii!” Festivaluri ca „Beach, Please!” devin „simptomele unei societăți care își abandonează copiii” . De ce nu mai punem limite?
Relația cu soacra poate fi una complexă și, uneori, tensionată, mai ales atunci când ea simte nevoia să intervină constant în deciziile care țin de viața de familie. 
Matei Ursăchescu, elev la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” din Buzău, a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie 2025 și vrea să-și construiască viitorul în țară, studiind medicina.
Aproape 9.000 de cadre didactice au susținut proba scrisă la examenul de Definitivat din acest an. Rata de participare a fost ridicată, iar rezultatele vor fi afișate în curând, conform calendarului oficial.
EXCLUSIV
Prof. univ. dr Dumitru Borțun a fost invitatul lui Sorin Ivan în cadrul emisiunii DC Edu.
EXCLUSIV
Daniela Gavankar, psiholog, profesor universitar, mentor pentru psihologi și coach, invitată în emisiunea Părinți Prezenți, a vorbit despre tiparele de părinți, de mame, moștenirea emoțională, tipurile de atașament și cum ne putem vindeca relația cu propriii copii. 
Rapperul care a încurajat un adolescent să sară de pe scena de la Beach, please, acuzat de agresiune fizică.
O profesoară trage un semnal de alarmă: părinții le transmit copiilor ideea că respectul față de profesori trebuie „câștigat” , nu oferit din start. Iar acest lucru, spune ea, are consecințe serioase asupra modului în care copiii înțeleg conceptele de respect, empatie și bunătate.
Introducerea timpurie a calificativelor sau notelor la școală este asociată cu o creștere semnificativă a cazurilor de depresie și anxietate în rândul adolescenților, în special în cazul fetelor cu rezultate academice scăzute sau medii. 
În ultimii ani, tot mai multe cercetări internaționale confirmă ceea ce părinții și profesorii intuiau de mult: implicarea familiei în educația copilului are un impact major asupra performanței școlare și echilibrului emoțional. 
Facultățile de Medicină, Asistență Medicală, Farmacie, Nutriție și altele din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iași și-au afișat rezultatele admiterii. Deși unii candidați au obținut nota maximă, pragul minim de admitere a coborât, în unele cazuri, până la nota 5.
EXCLUSIV
M-am întrebat, de multe ori, dacă elevii mei mă cred cu adevărat.

pixel